Sabtu, 3 Julai 2010

Memo Plus Gold - Makanan minda terbaik untuk memulih dan mengekalkan ingatan



Assalamualaikum dan salam sejahtera semua... terima kasih sudi menjenguk blog yang tak berapa profesional ni.. Tapi tak pe apa yang penting maklumat yang ingin disampaikan dalam blog ni amat berguna kepada anda semua..

Saya merupakan seorang guru di salah sebuah sekolah menengah di pusat bandar Klang.. Apa yang saya nak kongsikan di sini dengan pembaca ialah tentang tahap kecemerlangan akademik pelajar sekarang yang masih lemah malah ada juga yang belajar sekadar buat syarat untuk memenuhi tuntutan ibu bapa. Terdapat juga pelajar yang tidak cukup belajar di sekolah sahaja, dihantar oleh ibu bapa mereka ke pusat tuisyen untuk memantapkan lagi penguasaan mereka terhadap pelajaran.

Tetapi yang menyedihkan, ibu bapa keluar duit berpuluh ringgit bayar yuran tuisyen setiap bulan tapi tahap pencapaian anak mereka masih lemah.. Kenapa ye???

Baru-baru ni, hari Kad Penyata/ Buku Rekod pelajar telah diadakan selepas beberapa minggu peperiksaan pertengahan tahun berlangsung.. Ramai juga la ibu bapa yang hadir nak tahu keputusan anak-anak mereka... Bukan itu sahaja, bermacam-macam pertanyaan diajukan tentang anak masing-masing di sekolah..

Berbagai reaksi yang saya dapat lihat apabila ditunjukkan keputusan anak mereka.. Kebanyakan mereka terkejut dan kecewa.. Antara ayat yang kerap keluar dari mulut mereka ialah.."saya dah hantar tuisyen cikgu..tapi masih macam ni.." Saya hanya mengangguk faham dan menyatakan pandangan bahawa menghantar anak ke tuisyen tidak bermakna anak puan dijamin akan dapat A. Ini kerana semuanya bergantung pada diri anak puan sendiri.. Jika dia tidak berusaha dan di rumah hanya membuang masa, keputusan yang diperolehi tetap sama..

Terdapat juga pelajar yang lambat memahami apa yang diajar di dalam kelas dan ada juga yang sukar mengingati apa yang telah mereka pelajari.. Apabila tidak faham, mereka tidak pernah nak bertanya dengan guru-guru atau rakan-rakan yang lain..Akhirnya mereka semakin ketinggalan dan terus hilang minat untuk belajar...

Sebagai seorang ibu, saya amat memahami perasaan ibu bapa yang mempunyai anak yang lemah dalam pelajaran. Saya mempunyai dua orang anak lelaki yang sedang membesar. Yang sulung berumur 6 tahun. Di taska, dia lambat membaca dan sukar mengingat.. Saya sentiasa memikirkan apa yang perlu saya lakukan untuk mengatasi masalah anak saya kerana saya bimbang apabila dia naik darjah satu nanti masih tidak boleh membaca. Jadi saya memikirkan adalah penting untuk memberi makanan minda kepada anak saya supaya otaknya dapat berkembang dengan sihat dan merangsang sel-sel otaknya untuk menyimpan memori jangka pendek dan jangka panjang seterusnya mengekalkanya..

Saya telah mencuba satu produk minda yang agak terkenal iaitu E***0. Namun begitu ia tidak menunjukkan perubahan yang ketara. Saya mencari produk lain dan akhirnya saya telah diperkenalkan oleh seorang rakan tentang produk Memo Plus Gold yang telah terbukti keberkesanannya.. saya telah memberikan anak saya satu biji setiap hari. Dalam beberapa minggu, terdapat peningkatan yang positif terhadap pembelajarannya. Guru taskanya juga yang sebelum ni mengadu anak saya lambat membaca, memberitahu telah nampak peningkatan dalam pembelajarannya.. Saya rasa gembira kerana dengan izin Allah telah menemukan satu produk Memo Plus Gold dengan niat saya untuk menjadikan anak-anak saya cemerlang dalam akademik dan agama (kalau boleh dapat hafaz Quran, InsyaAllah).

Kepada ibu bapa sekelian, pastinya anda semua sayangkan anak-anak dan ingin melihat kejayaan mereka.. Saya ingin mengesyorkan produk Memo Plus Gold sebagai makanan tambahan untuk otak mereka. Produk ini bukan hanya dapat menyihatkan otak mereka tetapi sekaligus memberi satu imun yang dapat memberi kecergasan kepada mereka untuk menjalani hari-hari yang penuh dengan aktiviti pembelajaran dengan lebih sihat, cergas dan ceria.

Dengan Memo Plus Gold, anda tak perlu hantar anak anda ke TUISYEN yang mahal pun..


Kepada pelajar-pelajar, sama ada di sekolah atau di IPT atau orang dewasa yang ingin yang terbaik untuk diri mereka cubalah..

Satu lagi kepada kakitangan awam yang dah banyak kali ambil PTK tapi tak dapat 4 jugak, cubalah produk ni.. Dengan syarat baca jangan tak baca..hehe.. InsyaAllah.. Kita berusaha, doa dan tawakal...

Baca lagi kalau nak tahu info lengkap tentang Memo Plus Gold dan lihat testimoni yang telah mencuba..


MEMO PLUS GOLD
RM59.90(60 KAPSUL)




Saya hantar anak saya ke TUISYEN setiap minggu,

Saya lihat dia ULANGKAJI setiap malam.

Tapi mengapa keputusan MATEMATIKnya masih C

malahan SEJARAH dapat D ????

Atasi MASALAH anda dengan MEMO PLUS GOLD persediaan herba dari ekstrak BACOPA MONNIERA yang dijual dan TERKENAL di negara seperti seperti AUSTRALIA, SINGAPURA, FILIPINA, THAILAND, INDIA, INDONESIA, AMERIKA UTARA dan banyak lagi..

Ingatan merupakan kunci utama dalam mendapatkan "A" serta CEMERLANG dalam PEPERIKSAAN.

MEMO PLUS GOLD merupakan makanan untuk sel-sel OTAK yang mampu menjana INGATAN dan membantu anak anda mendapat A dalam setiap peperiksaan.

BAGAIMANA MEMO PLUS GOLD BOLEH MEMBANTU?

Herba Bacopa Monniera mengecas sel-sel neuron di otak dan meningkatkan fungsi 3P iaitu Pemerolehan, Pengukuhan dan Pengekalan.

Kesannya anak anda akan berubah di depan mata anda sendiri dan cemerlang dalam peperiksaan. Syaratnya hanya ulangkaji serta pergi ke sekolah.

1) Yang dulu tak dapat A akan DAPAT A bagi setiap pelajaran

2) Yang dulu malas ke sekolah akan menjadi TAK SABAR untuk ke sekolah

3) Yang dulunya malas bangun pagi akan bangun dengan sendirinya

4) Yang dulu SELALU SAKIT seperti demam atau selsema akan sentiasa SIHAT

SEMUA INI AKAN ANDA KECAPI DENGAN HANYA RM59.90 SAHAJA SEBULAN ATAU 2 BULAN (BAGI PELAJAR SEKOLAH RENDAH) TANPA PERLU MENGHANTAR ANAK ANDA KE TUISYEN YANG MAHAL


Bahan-bahan yang digunakan :
Brahmi Banyak terdapat di India & Australia.
Mengandungi Bacosida A & B. Telah dikaji mampu memberi protein baru pada Minda dan Otak manusia
.

Sumber serat herba ini mampu melancarkan sistem perkumuhan. Secara tidak langsung sebagai sistem pembersihan ditubuh badan manusia.


PERSEDIAAN UNTUK MINDA

Buster untuk minda terutamanya mengekalkan daya ingatan juga buat tenaga mental serta fizikal.

Berfungsi menyeluruhi tubuh badan manusia secara rawatan
Ayurveda bagi :-


Membantu menyelesaikan masalah seperti berikut :-
1. Mengimbangi IQ
( Darjah kecemerlangan dan kepintaran berfikir) individu & EQ ( Darjah kekuatan mental,emosi menangani cabaran hidup)

2. Migrain ( Tekanan perasaan)
3. Mempertingkatkan tahap pembelajaran dan daya ingatan, pemerolehan, pengukuhan dan pengekalan.

4. Menambah kecerdasan, kecergasan dan kesegaran sepanjang hari.
5. Meredakan rasa gagap,gugup dan darah gemuruh
6. Melancarkan peredaran darah.
7. Kes AAMI (nyanyok) pada warga tua dan ADHD (hiperaktif) kanak-kanak.
8. Kekurangan tumpuan (sangat berguna sewaktu menghadapi peperiksaan di sekolah) .
9. Ketaknormalan otak dan merupakan makanan tambahan semulajadi untuk membantu mengurangkan jenis demensia lain seperti Alzheimer.


Cara Pemakanan :
Kanak-kanak 7-12 tahun : 1 kapsul selepas sarapan
13 tahun keatas / Dewasa : 1 kapsul pagi dan 1 kapsul malam
( jarak 3 jam sebelum waktu tidur)

Disarankan minum banyak air selepas pengambilan Memo Plus Gold.

Kajian telah dijalankan di beberapa Universiti dan terbukti keberkesanan selepas pengambilan Memo Plus Gold tahap ingatan seseorang adalah seperti berikut :-

Contohnya , seseorang individu yang belajar / mengulangkaji pelajaran selama 3 jam berterusan tahap ingatannya seperti berikut:-

Jam 1 55% ( pengekalan)
Jam 2 27 % ( pengekalan)
Jam 3 13% ( pengekalan)

Tetapi selepas pengambilan Memo Plus Gold selama 3 bulan berturut-turut terbukti bahawa ia dapat meningkatkan tahap ingatan seseorang dan mencapai kesan yang optimum seperti :-

Jam 1 95% ( pengekalan)
Jam 2 95% ( pengekalan)
Jam 3 95% ( pengekalan)


PERHATIAN:

Dalam perbandingan – selepas pengambilan Memo Plus Gold, seseorang individu dapat mengingati 19 daripada 20 perkara yang dipelajari. Manakala yang TIDAK mengambil Memo Plus Gold hanya dapat mengingati 3 daripada 20 perkara.


Gingko tidak melambatkan kelemahan fungsi otak


Di petik dari akhbar The Star, 31 Disember 2009, dan sumber dari Reuters.

Gingko Biloba telah digunakan secara meluas untuk melambatkan proses kelemahan fungsi otak seperti dimentia ataupun nyanyuk. Ia juga dipercayai dapat meningkatkan ingatan dan membantu pembelajaran. Tetapi satu kajian telah di jalankan yang menyangkal pernyataan terbabit.

Walaupun penjualan herba ini antara yang terlaris bagi meningkatkan ingatan dan melambatkan proses kelemahan otak mengikut usia, pengkaji telah menulis dalam Jurnal Persatuan Perubatan Amerika bahawa ia tidak memberi kesan terhadap orang yang normal ataupun orang yang menghadapi sedikit masalah di otak. Kajian di lakukan terhadap 3069 orang berumur 72 tahun keatas selama 6 tahun.


Doktor Menggalakkan Penggunaan Perubatan Tradisional Ayurveda
Allopathy docs prescribe ayurveda route for relief | Deccan Chronicle

Rencana yang dikeluarkan di India ini di suratkhabar bernama Deccan Chronicle merevolusikan pemikiran para pengguna apabila doktor sendiri mengakui bahawa bahan semulajadi yang terdapat di sekeliling kita berfungsi sebagai ubat yang terbaik.

Bayangkan anda menggunakan ubat yang murah dan tanpa kesan sampingan. Bahan semulajadi seperti Madu dikatakan sebagai antibiotic paling selamat untuk digunakan manakala Indian Gooseberry( buah cermai India) yang terdapat di dalam Cogent db+ dikatakan sebagai booster imun sistem yang terbaik. Daun Mambu/Neem ( juga ada dalam Cogent db+ ) pula dikatakan mampu mengalahkan mana-mana antiseptik kimia dalam menolong menyembuhkan luka. Dan kesemua ini merupakan cadangan dari pengamal perubatan moden yang senior ataupun sudah lama bergelumang dengan ubat moden @ allopatik.

Mengikut Dr Ravindra D.Bapat ; pakar pembedahan gastrik dan juga Naib Pengerusi Mahatma Gandhi Mission University of Health Science di Mumbai ;"Perubatan moden mempunyai terlalu banyak lubang kecil contohnya, ia merawat pesakit tanpa mengambil kira bahawa setiap individu itu berbeza. Ia hanya berfungsi secara tangkap muat dimana sejenis ubat digunakan untuk semua tanpa mengira jenis tubuh."

Menurutnya lagi, " Allopatik @ perubatan moden semakin berbahaya kerana kesan sampingan yang sentiasa muncul. Juga terlalu banyak bergantung kepada teknologi yang mahal untuk diagnos pesakit dan penyakit yang mana virus @ penyakit ini telah menjadi imun kepada antibiotik kimia yang diberikan menyebabkan kadar kematian lebih tinggi lagi.

Manakala menurut pendapat Dr B.M Hedge cardiologist veteren, " Cuba anda fikir kenapa peningkatan ketara sebanyak 57% orang Britain menolak perubatan moden/ allopatik dan bertukar kepada perubatan alternatif/tradisional walaupun diberi perkhidmatan kesihatan percuma oleh Kerajaan Britain sendiri".



Bagaimana Memo Plus Gold Membantu pesakit Strok @ Kemalangan


Januari 2010


En Azrin B. Mohd
( Tel : 016-287 6400)


Adik beliau terlibat dengan kemalangan motosikal dengan lori pada tahun 2006 di Taman Sentosa, Klang dan mengalami kecederaan pada otak sebelah kiri. Badan sebelah kanan tidak boleh bergerak dan hilang ingatan.

Terlantar di Hospital Klang selama 2 tahun. Puas berubat dan pergi berurut tetapi masih tidak dapat berjalan sendiri. Adik beliau perlu memegang dinding dan jika cuba berjalan sendiri akan jatuh semula selepas 3 @ 4 langkah.

Setelah pengambilan Memo Plus Gold selama 3 bulan keadaannya mula berubah. Adik beliau sudah boleh berjalan dari hadapan hingga ke belakang tanpa sebarang bantuan walaupun masih dalam keadaan cacat. Tahap ingatan adik beliau juga semakin pulih. Paling mengejutkan ibu beliau pula adalah apabila adik beliau ingat bagaimana menaiki motosikal walaupun terjatuh di simpang akibat tidak dapat mengawal berat badannya lagi. Sehingga kini keluarganya masih memberi adik beliau makan Memo Plus Gold dan berharap keadaan adik beliau akan kembali normal.

Surat dari En Ali bin Baba, Pengedar Kawasan Pandamaran Klang
( T: 016 - 289 1969)

Kesimpulannya..

Tentu anda tertanya-tanya adakah ianya mustahil bagi pesakit yang mengalami kemalangan ataupun pesakit strok untuk kembali pulih seperti biasa.. Tiada apa yang mustahil di dunia ini pembaca sekalian andainya cara dan perubatan yang betul dikenalpasti dan diamalkan.
Malahan alam semulajadi memastikan kita hidup dengan lebih baik.

Apabila pesakit yang mengalami masalah pada otak(strok atau hilang ingatan akibat kemalangan) mereka, kemungkinan besar neuron-neuron telah menjadi lemah, tidak aktif atau mati. Apabila ia berlaku fungsi otak sekaligus fungsi fizikal tubuh akan menurun. Terutamanya dalam kejadian kemalangan atau strok apabila sebilangan besar neuron mati dalam masa yang sama dan menyebabkan tubuh berhenti berfungsi secara normal.
Setiap neuron adalah proses penyampaian maklumat kepada otak kita untuk melakukan sesuatu. Bayangkan apabila maklumat itu hilang atau rosak, otak kita tidak akan melaksanakan perkara tersebut kerana maklumat tak diterima.

Contohnya, neuron kita sepatutnya menyampaikan maklumat kepada otak kita untuk menggerakkan kaki tetapi maklumat itu hilang. Jadi, kaki tak akan dapat digerakkan.
Jadi, neuron yang aktif amat penting bagi mendapat badan yang sihat dan otak yang cergas.
Apabila pesakit atau pengguna mengamalkan Memo Plus Gold ( BESEB - Bacopa Monniera dr CDRI) , selepas 3 bulan mereka akan dapat melihat kesan yang ketara dalam kecergasan serta kesihatan mereka. Sebagai tonik terbaik untuk otak, Memo Plus Gold memastikan neuron-neuron berada dalam keadaan aktif dan berupaya menyampaikan maklumat kepada otak. Apabila semua neuron bekerja maka, setiap fungsi otak dapat dimaksimumkan seperti ingatan, tumpuan, kecergasan fizikal dan kemampuan untuk bertindak lebih baik dari orang yang tidak mengamalkan Memo Plus Gold.

Proses penyembuhan memang memakan masa tetapi bayangkan hasilnya kepada kegembiraan anda sekeluarga. Bukan sahaja berkesan dalam menangani strok, hilang ingatan akibat kemalangan, darah tinggi, haid tak teratur, ADHD, AAMI malahan ia berguna bagi pelajar-pelajar dalam membantu mereka mencapai kecemerlangan dalam pelajaran.
Bayangkan apa yang mampu dilakukan kepada pelajar-pelajar setelah membaca testimoni tentang pesakit kemalangan yang hilang ingatan itu tadi.

Dengan hanya Rm50 sebulan sekotak dan jaminan tanpa kesan sampingan kerana ianya 100%semulajadi, apa yang masih anda tunggu..Jadikan kecemerlangan dan kesihatan anda satu dorongan bagi penggunaan Memo Plus Gold yang diiktiraf antarabangsa ini..

Tentu anda tertanya-tanya adakah ianya mustahil bagi pesakit yang mengalami kemalangan ataupun pesakit strok untuk kembali pulih seperti biasa.. Tiada apa yang mustahil di dunia ini pembaca sekalian andainya cara dan perubatan yang betul dikenalpasti dan diamalkan.
Malahan alam semulajadi memastikan kita hidup dengan lebih baik.

Apabila pesakit yang mengalami masalah pada otak(strok atau hilang ingatan akibat kemalangan) mereka, kemungkinan besar neuron-neuron telah menjadi lemah, tidak aktif atau mati. Apabila ia berlaku fungsi otak sekaligus fungsi fizikal tubuh akan menurun. Terutamanya dalam kejadian kemalangan atau strok apabila sebilangan besar neuron mati dalam masa yang sama dan menyebabkan tubuh berhenti berfungsi secara normal.
Setiap neuron adalah proses penyampaian maklumat kepada otak kita untuk melakukan sesuatu. Bayangkan apabila maklumat itu hilang atau rosak, otak kita tidak akan melaksanakan perkara tersebut kerana maklumat tak diterima.

Contohnya, neuron kita sepatutnya menyampaikan maklumat kepada otak kita untuk menggerakkan kaki tetapi maklumat itu hilang. Jadi, kaki tak akan dapat digerakkan.
Jadi, neuron yang aktif amat penting bagi mendapat badan yang sihat dan otak yang cergas.
Apabila pesakit atau pengguna mengamalkan Memo Plus Gold ( BESEB - Bacopa Monniera dr CDRI) , selepas 3 bulan mereka akan dapat melihat kesan yang ketara dalam kecergasan serta kesihatan mereka. Sebagai tonik terbaik untuk otak, Memo Plus Gold memastikan neuron-neuron berada dalam keadaan aktif dan berupaya menyampaikan maklumat kepada otak. Apabila semua neuron bekerja maka, setiap fungsi otak dapat dimaksimumkan seperti ingatan, tumpuan, kecergasan fizikal dan kemampuan untuk bertindak lebih baik dari orang yang tidak mengamalkan Memo Plus Gold.

Proses penyembuhan memang memakan masa tetapi bayangkan hasilnya kepada kegembiraan anda sekeluarga. Bukan sahaja berkesan dalam menangani strok, hilang ingatan akibat kemalangan, darah tinggi, haid tak teratur, ADHD, AAMI malahan ia berguna bagi pelajar-pelajar dalam membantu mereka mencapai kecemerlangan dalam pelajaran.
Bayangkan apa yang mampu dilakukan kepada pelajar-pelajar setelah membaca testimoni tentang pesakit kemalangan yang hilang ingatan itu tadi.

Dengan hanya RM59.90 sebulan sekotak dan jaminan tanpa kesan sampingan kerana ianya 100%semulajadi, apa yang masih anda tunggu..Jadikan kecemerlangan dan kesihatan anda satu dorongan bagi penggunaan Memo Plus Gold yang diiktiraf antarabangsa ini..




Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Catat Ulasan